وبلاگ رایکاکشت

شرکت پخش نهاده های کشاورزی (کود، سم، بذر)

بیماری گموز پسته

۰ بازديد

بیماری گموز یا پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه و طوقه، از مهم ترین بیماری ها در باغات پسته می باشد که میتواند خسارات زیادی به درختان و محصول وارد نماید. گموز پسته یک بیماری قارچی ناشی از گونه فیتوفتورا (Phytophthora) است که با جابجایی خاک، نهال و آب منتقل میشود و اگر شرایط برای رشد مهیا باشد می‌تواند خسارت زیادی به باغات وارد کند. این بیماری منجر به خروج شیره یا صمغ از درخت میشود. همچنین به ریشه ها حمله کرده و با ضعیف کردن ریشه ها باعث اختلال در انتقال آب و عناصر غذایی از ریشه به اندام های هوایی درخت میشود.

علائم بیماری گموز پسته

این بیماری روی طوقه و ریشه های درختان پسته بروز پیدا می کند و علائم ثانویه و غیر مستقیم بیماری در اندام های هوایی درخت ظاهر می شود.

  • پوسیدگی چوب در ناحیه طوقه
  • ترشح شیره یا صمغ از قسمت طوقه
  • تغییر رنگ (قهوه ای شدن) پوست طوقه در قسمت­ های آلوده
  • زرد و خشک شدن برگها
  • ریزش زودتر از موعد برگها و کاهش پوشش گیاهی
  • سبز خشکی درختان

نحوه مبارزه با گموز پسته

  • قبل از کاشت درخت پسته سعی کنید از ارقام مقاوم پسته استفاده نمایید تا کمتر دچار این بیماری شوند.
  • کنار زدن خاک اطراف طوقه و ریشه نیز در کاهش پوسیدگی موثر است.
  • توصیه میشود هنگام آبیاری، از تماس مستقیم طوقه با آب پرهیز شود زیرا رطوبت اطراف طوقه باعث پوسیدگی بیشتر میشود.
  • یکی از بهترین قارچ کش ها برای گموز پسته، قارچ کش الیت است. در صورتی که شدت بیماری زیاد باشد، توصیه میشود قارچ کش با استفاده از دستگاه های مخصوص به تنه درخت تزریق شود.

علت پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی چیست؟

۱ بازديد

علت پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی چیست؟

یکی از مشکلات رایج در در مزارع گوجه‌ فرنگی، سیاه شدن ته گوجه فرنگی (گلگاه) است. در این عارضه زمانی که گوجه ها به حالت نیمه رسیده میرسند، در انتهای آنها نواحی قهوه ای به وجود می آید. کمبود کلسیم علت اصلی پوسیدگی و سیاه شدن گلگاه گوجه فرنگی است. مهم ترین وظیه کلسیم استحکام دیواره سلولی و بافت های گیاهی است. کلسیم با تقویت دیوار سلولی، باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری ها میشود. بنابرین کلسیم وظایف مهمی در گیاه بر عهده دارد، اما جزو عناصر کم حرکت یا کند حرکت محسوب می‌شود و تنها راه رسیدن این عنصر به میوه توسط آوندهای چوبی از سمت ریشه به سمت اندام های هوایی گیاه است. همچنین کلسیم توسط جریان آب در گیاه جابجا می شود. بنابرین اگر میزان آب محدود باشد، جذب مواد غذایی از جمله کلسیم نیز کاهش می یابد و گیاه با کمبود کلسیم مواجه میشود. یکی دیگر از دلایل کمبود کلسیم در گیاه، رقابت عناصر غذایی در خاک است. معمولا در خاک‌هایی که غلظت بالایی از ازت، فسفر، منیزم و پتاسیم دارند، جذب کلسیم توسط گیاه کاهش می یابد و گیاه دچار کمبود کلسیم میشود.

روش های جبران کمبود کلسیم در گیاه

به طور کلی برای رفع کمبود کلسیم در گیاه دو روش پیشنهاد میشود:

  • استفاده از کودهای کلسیم دار در خاک هایی که دچار کمبود این عنصر هستند.
  • حذف عواملی که باعث کاهش جذب کلسیم توسط گیاه شده است. اگرچه کمبود کلسیم باعث پوسیدگی گلگاه می‌شود ولی نسبتاً نادر است که این عارضه توسط خاکی که فاقد کلسیم است رخ دهد. در عوض، بیشتر زمانی ایجاد میشود که شرایط محیطی مختلف مانع از جذب و انتقال کلسیم کافی به گیاه می‌شود. اگرچه گاهی اوقات توصیه می‌شود که کلسیم به خاک اضافه شود اما در بیشتر موارد، خاک از قبل مقدار زیادی کلسیم در خود دارد. بنابرین برای جذب بهتر کلسیم، یک برنامه آبیاری منظم داشته باشید و باپاشیدن مالچ بر روی خاک، به حفظ رطوبت خاک کمک کنید. همچنین از مصرف بیش از حد کودهای نیتروژن و پتاسیم اجتناب فرمایید.

معرفی شرکت رایکا کشت

۴ بازديد
شرکت رایکا کشت زرین پارس پخش کننده نهاده های کشاورزی از جمله کود، سم و بذر میباشد. ارسال به سراسر کشور